Snel aan de slag?
culinair-texeleventz-1920.jpg

Culinair

Diner

Texel kent geweldige locaties om culinair de dag af te sluiten. Van een barbecue op het strand, "Jutteren"; een diner met verschillende Texelse lokale producten, een driegangendiner op een unieke plek tot dineren bij een Michelinsterren restaurant.

Lunch

Patat met vis. Een pannenkoekenmenu. Een broodjeslunch met allerlei soorten kraakverse vis. Een lunch met een knipoog naar de Italiaanse keuken. Een buffet met uitzicht op zee, een picknick op een schitterende verborgen plek of oesters eten. Of wat dacht je van een uitgebreide koffietafel met lekkere hapjes, sandwiches, koffie en thee? Texeleventz maakt van de lunch op Texel een onvergetelijke tussenstop tijdens een fantastisch dagje uit.

Kaasproeverij

Een echte kaasliefhebber? Tijdens de kaasproeverij bij Kaasboerderij Wezenspyk probeerje verschillende soorten kaas in het kaascafe. Er is een leuk kort wandelingetje naar het schaapmuseum. Verbreed je kennis over het Texelse schaap!

Bierproeverij

Wat ooit begon als een hobbymatige bezigheid in de oude zuivelfabriek van Texel, is uitgegroeid tot een professionele bierbrouwerij. Met ingrediënten van het eiland brouwt de Texelse Bierbrouwerij inmiddels een tiental fantastisch smakende bieren. Professionele brouwers vertellen je over de oorsprong van het Texelse bier, delen interessante feiten over het brouwproces en leiden je rond langs de indrukwekkende koperen ketels. Wat is er nu leuker dan zo dicht mogelijk bij de bierbron de verschillende Texels biersmaken te proeven?

Ginproeverij

Stokerij Texel maakt van lokaal geteelde gewassen een aantal heerlijke dranken met o.a. Texelse gin. Op Texel worden veel aardappels geteeld. Er is eerst geprobeerd van het restafval van aardappels alcohol te maken. Toen dat gelukt was werden o.a. de lokale producten duindoorn en vlierbloesem toegevoegd; de gin was geboren. Krijg je al zin om te proeven? Een bezoek start met een uitleg over de stokerij en het stookproces met aansluitend een proeverij.

Oesterwandeling

Een bijzondere wandeling van ongeveer 1 tot 1,5 uur langs de Waddenkant van Texel, waarbij jullie van alles te weten komen over oesters. De oesters liggen hier voor het oprapen. Uiteraard kunnen jullie na de wandeling, onder het genot van een glaasje bubbels, de oesters uitgebreid proeven.

High Tea

Neem je graag de tijd om te eten en drinken, maar wil je eens iets anders dan een lunch? Dan is een high tea wellicht een leuke afwisseling. Terwijl je geniet van allerlei verschillende zoete lekkernijen en diverse smaken thee, kun je in alle rust (bij)praten met collega’s, vrienden of familie. De high tea kunnen we aanbieden op verschillende locaties, zodat het gemakkelijk gecombineerd kan worden met andere activiteiten.

Diner cabaret

Een avondvullend programma vol met amusement, interactie, lekker eten en entertainment. Terwijl je geniet van heerlijk eten, zijn er verschillende stand-up comedians die een show verzorgen met zang, verhalen, improvisaties en conferences. Een magische avond waar je nog lang op terug zult kijken! Het is zelfs mogelijk om de avond volledig om jullie groep, team of bedrijf te laten draaien. De comedians zullen de show volledig op jullie toespitsen, waarbij het uiteraard wel leuk blijft voor iedereen! Schuif aan, geniet van het eten, drinken en krijg buikpijn van het lachen!

Jutterslunch

Tijdens een echte Texelse jutterslunch in Hotel de Waal kun je even heerlijk bijkomen, bijpraten en genieten van heerlijk eten! Tijdens de lunch van meerdere gangen, met heerlijke salades, kroketten, soep en fruit, vertelt Maarten Brugge over zijn gejutte spullen. Alles om je op te laden voor de volgende activiteiten!

Picknick-lunch

Een picknick met lekkere hapjes en sandwiches op een schitterende verborgen plek? Texeleventz maakt van de lunch op Texel een onvergetelijke tussenstop tijdens een fantastisch dagje uit.

Kookworkshop

Eten smaakt extra lekker als je zelf je handen kunt laten wapperen in de keuken. Texel telt een aantal koks die je graag de kneepjes van het vak bijbrengen. Kook en leer met jouw gezelschap onder het genot van een goed glas wijn. Texeleventz brengt de leukste koks, van selfmade tot opgeleid, bij elkaar om jou en jouw groep een inspirerende kookworkshop op Texel te geven.

BBQ

Wat denk je van een barbecue op het strand van Texel? Texel kent een aantal strandpaviljoens dat zich kan meten met de betere restaurants in Nederland. Texeleventz zorgt dat er tijdens of als afsluiting van jouw groepsuitje een volledig verzorgde barbecue voor jullie klaarstaat. Terwijl je aan het strand geniet van het uitzicht op de Noordzee, maakt de barbecue-specialist voor jou het allerbeste vlees klaar. Natuurlijk met overheerlijke salades, stokbrood en diverse sauzen.
Terug naar alle activiteiten

Snel aan de slag?