Snel aan de slag?
Op-t-water-texel-Texeleventz-2000.jpg

Op 't water

Droogliggen op het Wad

Met een kotter ga je de Waddenzee op. Aangekomen bij de zandplaat kun je met een loopplank van boord. Een gids vertelt je alles over het rijke bodemleven. Met een schepnet mag je daarna op pad. De vangst wordt uitvoerig bekeken door de schipper of gids en van uitleg voorzien.

Catamaran zeilen

Samen met een ervaren instructeur ga je het schitterende, vlakke water van de Waddenzee op. Nadat je jezelf in een wetsuit hebt gehesen en een korte uitleg hebt gekregen over de catamaran, trek je samen met je groep de boot het water in. Dit is het begin van een prachtige zeiltocht door een snelstromend stuk Waddenzee tussen Vlieland en Texel.

Kayakken

Lekker stoeien met de golven! Op de speciale sit-on surfkajak ga je de strijd aan met de elementen. Je werkt je door de branding en keert daarna om. En dan wordt het écht Leuk! Als er een golf aankomt, ga je peddelen en laat je je meevoeren op golven terug naar het strand of je kiest voor het avontuur en gebruikt de golven voor een spectaculaire stunt.

Raften

Een spectaculair avontuur beleef je met raften op Texel. Bij raften is timing heel belangrijk en natuurlijk moet je flink peddelen om door de golven te komen. Daarna keer je om en ga je met een avontuurlijke surf terug naar het strand. Spectaculair!

Met de Vriendschap mee naar Vlieland of het Wad op

De Vriendschap is een schip dat je meeneemt op de Waddenzee naar een bijzonder en uniek gebied: het Eijerlandse Gat. Hier liggen veel zeehonden. Je kunt zelfs mee het wad op. De ervaren schippers kennen de verradelijke geulen als hun broekzak en zij weten de mooiste plekjes op het wad te vinden. Zij nemen je mee voor een bijzondere tocht naar de zandbank.

Sportvissen

Ga mee met een ervaren schipper die alle goede visplekken van het Waddengebied kent. Vaar mee en krijg, indien nodig, tips en uitleg over hoe er het beste gevist kan worden met een hengel.

Garnalen vissen

Het ultieme bezoek aan Werelderfgoed de Wadden! In de gezellige haven van Oudeschild monster je aan voor een avontuurlijke tocht met de garnalenkotter TX10/TX20. Net buiten de haven gaan de netten overboord. De kotter zet koers richting de zandbanken waar regelmatig zeehonden in het zonnetje liggen. Onderweg krijg je tekst en uitleg over de Texelse visserij. Na enige tijd worden de volle netten opgetakeld. Daarna worden de garnalen aan boord gekookt en kun je genieten van zelf gepelde kakelverse garnalen. Verser kan niet!

Suppen

Suppen is stand-up paddle boarden. Het is leuk en iedereen kan het leren. Deze snelst groeiende watersport laat je genieten van de elementen water en wind. Met paddle boarden gebruik je 95% van je spieren, dus het is ook nog eens goed voor je lichaam. Zonder dat je het door hebt, heb je een geweldige workout.

Rib varen met powerboot

Dit is een snelvarende boot, die spectaculaire manoeuvres uitvoert. Je kunt met je groep het Waddengebied doorkruisen. Het is zelfs mogelijk om vanaf Den Helder de oversteek te maken naar Texel. De boot is van rubber, zeer stevig en veilig. Hij verenigt de beste eigenschappen van een conventionele en rubberen boot. Een RIB is als een auto met vierwielaandrijving. Daarnaast is deze snelle en spectaculair ogende boot zeer licht, waardoor is hij snel en stabiel is en relatief gezien minder brandstof bebruikt dan een speedboot.
Terug naar alle activiteiten

Snel aan de slag?