Snel aan de slag?
Typisch-Texel-Vuurtoren-Texeleventz-1920.jpg

Typisch Texel

Huifkartocht

De huifkartocht kan op verschillende manieren worden ingezet tijdens jullie uitje naar Texel. De paarden kunnen je van A naar B brengen, maar een rondrit door één van de prachtige natuurgebieden die Texel rijk is, is ook een onvergetelijke ervaring. De lokale koetsiers kunnen je alles over deze omgevingen vertellen.

Vuurtoren beklimmen

Via een wenteltrap beklim je zes verdiepingen van de toren. Geniet van het uitzicht op 47 meter hoogte, waarbij je aan drie kanten over zee uitkijkt. Direct aan het gevaarlijkste zeegat van Nederland. Bij helder weer kijk je over het Werelderfgoed Waddenzee naar Vlieland, Wieringen en Den Helder.

Vergaderen

We kunnen er lang of kort over praten, maar vergaderen vindt bijna niemand echt leuk. Wij kunnen het leed iets verzachten door een fijne locatie aan te bieden met een inspirerende ambiance. Wat dacht je van overleggen in een echte Texelse schapenboet, een strandpaviljoen of een natuurboerderij met zicht op de koeien? Natuurlijk wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht en is er op culinair gebied van alles mogelijk.

Kaap Skil

Kaap Skil is een fantastisch museum. De roemruchte VOC-tijd, waarin Texel een centrale rol speelde (handelsschepen gingen hier in de 17e eeuw met honderden tegelijk voor anker vanwege het uitstekende eilanddrinkwater), wordt in Kaap Skil op een unieke manier belicht. Naast vaste en tijdelijke exposities, wordt er in de stijlhuisjes brood gebakken en op de lijnbaan maken professionele touwslagers authentieke scheepstouwen. In de kelder is de Texelse Reede, de plek waar de zeilschepen vroeger voor anker gingen, op schaal nagebouwd.

Juttersmuseum

De zee rondom het eiland gooit al honderden jaren regelmatig spannende en tot de verbeelding sprekende spullen op het strand. Of bewaart ze honderden jaren op de bodem van de zee tot ze worden gevonden door nieuwsgierige duikers. Het juttersmuseum Flora laat zien wat de zee anno nu voor ons achterlaat op het strand. Je begeeft je op een terrein en in een schuur vol langs het strand gevonden spullen. Oud-jutters weten over elk object een fantastisch verhaal te vertellen.

Ecomare

Ecomare is in de loop der jaren uitgegroeid tot een multifunctioneel bezoekerscentrum. Behalve zeehonden zijn er ook bruinvissen, vogels en verscheidene zeedieren. Er is ook een prachtig ondergronds zeeaquarium. Als je hier rondloopt waan je je even onder de zeespiegel. Hoogtepunt van je bezoek is het moment waarop de zeehonden en bruinvissen gevoerd worden.

Tandemsprong of rondvlucht

Bekijk Texel van boven! Maak een gedenkwaardige en fantastische vrije val boven Texel; voel hoe de parachute boven je openklapt en hoe je rustig drijvend de eilandgrond langzaam dichterbij ziet komen. Liever op safe? Stap in één van de vliegtuigen van Texel Air en maak een rondvlucht boven Texel. Geniet van het verstrekkende uitzicht over de landerijen, duinen, het strand en de zee. Vanaf een hoogte is prachtig te zien hoe land en zee met elkaar spelen.

Bezoek aan schapenboerderij De Waddel

Deze stolpboerderij uit 1625 is het vlaggenschip van De Hoge Berg op Texel. Jan Willem Bakker, die na zijn studie terugkeerde naar dit familiebedrijf, runt hier een schapenbedrijf en kaasmakerij. Hij vertelt je alles over zijn prachtige, lieve schapen en doet je beseffen dat schapenhouder zijn niet altijd garant staat voor een van romantiek en vrijheid doorspekt leven. Ga mee naar Texel’s hoogste heuvelgebied.

Slufter wandeling met gids

Dit prachtige krekengebied op Texel is het enige stuk op het eiland dat een open verbinding met de zee heeft. Een geweldige plek voor excursies, activiteiten en uitstapjes, variërend van een picknick tot een stevige wandeling. Wil je ontdekken welke prachtige vogelsoorten in dit gebied leven? Samen met een gids leer je alles over dit prachtige natuurgebied en sta je oog in oog met de mooiste eilandvogels. Ga je mee?

Paardrijden

Paardrijden op Texel is prachtig. Samen met jouw groep ontdek je de prachtige natuur van Texel op de rug van een paard door het bos of door de duinen. Onder deskundige begeleiding gaan jullie een rit maken die past bij het niveau van de ruiters. Elke route leidt langs en door oogstrelende landschappen, bos, duinen of strand. Tijdens de rit wordt er afwisselend gestapt en gedraafd en de gevorderden zullen ook zeker overgaan naar de galop.

Lammetjes knuffelen

Schattige wollige lammetjes die dartelend en springend door het weiland gaan. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nog leuker wordt het als je die lammetjes kunt knuffelen! Op de knuffelboerderij maak je kennis met de schapenhouderij en het boerenleven. Er wordt verteld over het werk op de boerderij en in de stal loop je tussen de schapen en maak je kennis met de lammetjes. Met een beetje geluk kun je zelfs een geboorte meemaken! Behalve schapen lopen er dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony’s en zelfs een ezel rond.
Terug naar alle activiteiten

Snel aan de slag?